Έλα να παίξουμε μαζί……..κι ας μην είστε τόσο δα μικροί!!!

 

            Στη συνάντηση γονέων πριν από λίγο καιρό, πραγματοποιήσαμε μια διαφορετική  συνάντηση, πιο διαδραστική, πιο συναισθηματική,  μια συνάντηση  μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

            Αρχικά μαζευτήκαμε με τη βοήθεια ενός νήματος. Κάθε φορά που ξετυλιγόταν, προσθέταμε κι άλλον στη παρέα μας. Άλλοι σηκώθηκαν για παιχνίδι  διστακτικά, αφού ήταν  άγνωστο που θα τους έβγαζε το νήμα. Άλλοι σηκώθηκαν χαρούμενοι, γιατί στο ταξίδι τους είχαν πρόσωπα οικεία, φιλικά και γνώριμα. Άλλοι σηκώθηκαν με περιέργεια, για να μάθουν που θα πάνε, να μάθουν τι θα συμβεί..

Όλοι λοιπόν οι γονείς, σηκώθηκαν με κάποιο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, που τους παρακίνησε στο παιχνίδι μας.

            Κι αφού γνωριστήκαμε, παίξαμε με το πρόσωπό μας, με τις γκριμάτσες μας, με τα μάτια μας, ζεστάναμε τα χείλη μας, τα μάγουλά μας και βέβαια το σώμα μας μέσα από το γνώριμο τραγούδι “ Η Μάντισσα”. Κάπως έτσι, τα αρνητικά συναισθήματα , πιστεύουμε πως μετατράπηκαν σε πιο ζεστά, αφού ζεστάναμε και το σώμα μας.

            Τα συναισθήματά μας άρχισαν να διαμορφώνονται, με την κατάσταση που ζούσαμε εκείνη τη στιγμή. Για να τα βιώσουμε καλύτερα, χρειαστήκαμε συνοδοιπόρους, όμοια συναισθήματα με τον καθένα. Έψαξαν, και βρήκαν αυτό πιο έμοιαζε στο πρόσωπό τους όμοιο ή σχεδόν όμοιο με το δικό τους. Και ως μαγεία, ανταμώθηκαν, γνωρίστηκαν, περπάτησαν μαζί για να δουν πως περπατάν και βρήκαν κι άλλα συναισθήματα σαν αυτά, και έγιναν παρέες.

Ποιές παρέες: η παρέα της αγάπης, η παρέα της οργής, η παρέα της ηρεμίας, η παρέα της χαράς.

Και κάθε παρέα ένιωθε διαφορετικά:

 

Η παρέα της ηρεμίας, ένιωθε ηρεμία, όταν:

κάνει πράγματα που τους αρέσει, πχ. Γιόγκα και πιλάτες ή ορειβασία ή όταν ακούει μουσική. Επίσης ηρεμεί όταν κολυμπάει ή όταν είναι σπίτι και δεν δουλεύει. Η ηρεμία, ξεχειλίζει όταν περνάει ωραίες στιγμές με το παιδί της και όταν τους αγκαλιάζουν. Ζουν στιγμές απόλυτης ηρεμίας όταν έρχεται το βράδυ. Το βράδυ, όταν όλοι έχουν κοιμηθεί και παύουν να σκέφτονται.

 

Η παρέα της χαράς, νιώθει χαρά, όταν:

χαμογελάει παίζοντας μαζί με τα παιδιά τους. Όταν πηγαίνουν στη θάλασσα και ταξιδεύουν, απολαμβάνοντας  ένα γλυκάκι ( τους γεμίζει τρομερά συναισθήματα), όπως επίσης και όταν ψωνίζει για αυτούς και την οικογένειά τους.  Όταν είναι υγιείς και προσφέρει τόση χαρά που δεν πειράζει αν δεν κοιμούνται μόνοι ή  αν κάνουν δουλειές στο σπίτι.

 

Η παρέα της οργής, νιώθει οργή, όταν:

η αδικία σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο, όπως επίσης η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου και η επαγγελματική αποτυχία, τους φέρνει σε αδιέξοδο και αγενείς συμπεριφορές, προσπαθώντας να τιθασεύσει την οργή που τους προκαλούν.

 

Κάθε συναίσθημα, εκφράζεται με το δικό του τρόπο.

Κάθε συναίσθημα, βιώνεται διαφορετικά από τον καθένα.

Κάθε συναίσθημα, είναι διαφορετικό ανάλογα την ηλικία.

Κάθε συναίσθημα,  έχει το δικό του χρώμα.

Κάθε συναίσθημα αναπτύσσεται για τη χρονική στιγμή που το βιώνουμε και καταγράφεται, για να είναι γνώριμο για την επόμενη φορά.

Κάθε συναίσθημα επηρεάζει μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός μας, η οποία είναι κάθε φορά διαφορετική αλλά η ίδια για όλους ανεξάρτητα από πολιτισμό, γλώσσα, ηλικία.

Το σώμα και τα συναισθήματα, έχουν μια σχέση αλληλένδετη και αμφίδρομη, η οποία χαρίζει δύναμη και δίνει νόημα και αξία στη ζωή μας.

 

Ας  βοηθήσουμε λοιπόν τα παιδιά μας, τους εαυτούς μας, τους δικούς μας ανθρώπους  να ξετυλίξουν αυτό το κουβάρι των συναισθημάτων όπως το ξετυλίξαμε εμείς οι γονείς εκείνο το απόγευμα, τα συναισθήματά μας.

Ας βοηθήσουμε να ξετυλίξουμε αυτόν τον περίεργο, ιδιαίτερο, αναγκαίο λαβύρινθο που έχουμε όλοι μέσα μας. Αυτόν τον λαβύρινθο που νιώθαμε κι εμείς όταν ήμασταν παιδιά. Σημασία έχει να το βρεις το συναίσθημα και να παίξεις όπως παίξαμε εμείς....τότε...σαν παιδιά...τι ωραία να ήμασταν και πάλι παιδιά θυμάσαι;

Αν θυμάσαι, παίξε με τα παιδιά σου, σαν παιδί!!!

 

Σας ευχαριστούμε πολύ, που ήρθατε και παίξαμε μαζί.  Ελπίζουμε, να σας συγκινήσαμε και να φύγατε με όμορφα συναίσθηματα ή περίεργα συναισθήματα ή αρνητικά συναισθήματα. Να φύγατε από αυτή τη πρώτη μας συνάντηση με όποιο συναίσθημα, γέμισε το μυαλό, τη ψυχή και το σώμα σας.

 Σας περιμένουμε στην επόμενη συνάντησή μας.

 

Ευχαριστούμε πολύ

 Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.